S.S CEVİZDERE KONUT YAPI KOOPERATİFİ
  GENEL KURUL TUTANAĞI 19.01.2013

GENEL KURUL TUTANAĞI 19/01/2013 S.S.CEVİZDERE KONUT YAPI Kooperatifinin 2012 Yılı olağan genel kurul toplantısı yapılmak üzere 19/01/2013 tarihinde saat 14:00’da Öğretmenevi Lokali Emet/Kütahya adresinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcileri Süleyman YAMAN ve Ahmet Mete GÜNDÜZ gözetiminde toplanıldı. Genel Kurul Toplantısına başlamadan önce yapılan incelemelerde; a)Genel Kurul toplantısı Anasözleşmenin 28.maddesi hükümlerine göre ilan ve Gündem en geç 18/12/2012 tarihi olmak üzere iadeli taahhütlü olarak ortaklara gönderilmiştir. b)Yönetim Kurulunca, 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 26 ncı maddesindeki niteliklere ve Ortaklar Kayıt Defterindeki kayıtlara uygunluğu onaylanarak hazırlanan ve ortakların imzasına sunulan Ortaklar Listesinde kayıtlı ( 94 )-( Doksandört ) ortaktan, (57) (Elliyedi) ortağın asaleten toplantıda hazır bulunduğu, toplantının açılabilmesi için gerekli sayının mevcut olduğu anlaşıldığından, toplantı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SAVAŞ tarafından açılarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. GÜNDEM MADDESİ -1) Açılış ve yoklama yapıldı. GÜNDEM MADDESİ -2) Divan teşekkülüne geçildi. Verilen sözlü öneri ile tutanağın bilgisayar ortamında yazılmasına, Divan Başkanlığına Mehmet OKTAY, katip üyeliğe Ramazan CENGİZ teklif edildiler, teklif oybirliği ile kabul edildi. Seçilen Divan Kuruluna Genel Kurul Tutanaklarını imzalama yetkisi oy birliği ile verildi. Türk Büyükleri ve Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanı gündemin 3,4 ve 5 maddelerinin birleştirilerek görüşülmesini teklif etti, teklif oya sunuldu oy birliği ile kabul edildi. GÜNDEM MADDESİ -3,4,5) Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Bilanço, Gelir-Gider Hesapları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SAVAŞ tarafından okundu. Denetim Kurulu Raporu denetçi Nurettin CAN tarafından okundu. GÜNDEM MADDESİ -6) Okunan Raporlar ve Hesaplar müzakereye açıldı. Söz alan olmadı. Raporlar ve hesaplar oylamaya sunuldu. Yapılan oylamalar neticesinde raporlar ve hesaplar ayrı ayrı oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu oy birliği ile ibra edildi. Denetim Kurulu oy birliği ile ibra edildi. GÜNDEM MADDESİ -7) Ortak ödemelerinin belirlenmesi müzakereye açıldı. Yönetim Kurulu tarafından hazırlanarak dağıtılan 3 Ayrı Ödeme planı incelemeye sunuldu. İncelenen ödeme planı tek tek oylamaya sunuldu. Ocak 2013’den başlamak üzere Aylık aidat miktarının ayın 20 sine kadar ödeme süreli olarak A Tipi Daireler için ¨ 600,00 (Altıyüz), B Tipi Daireler için ¨ 400,00 (Dörtyüz) , Haziran ve Eylül aylarında iki ara ödemeli A Tipi daireler için ¨ 2.000,00 (İkibin), B Tipi Daireler için ¨ 1.000,00 (Bin) şeklinde düzenlenen liste 31 (Otuzbir) evet oy alarak oy çokluğu ile kabul edildi. Ödemelerini geciktiren üyelerden gecikme bedeli alınmaması oy birliği ile kabul edildi. GÜNDEM MADDESİ -8) 2013 yılı tahmini bütçesi ve çalışma programı okundu. Okunan raporlar müzakereye açıldı. Söz alan olmadı. Okunan rapor oy birliği ile kabul edildi. Ücretler hususunda ortaklardan İbrahim UZUNGÖZ tarafından verilen sözlü öneri üzerine Yönetim Kurulu Asil Üyeleri herhangi bir ücret ödenmemesine Yönetim kurulu başkanının peşinat, aidat ve ara ödemelerine katılmamasına, diğer yönetim kurulu asil üyelerinin peşinat, ara ödeme ve aidatlarını ½ olarak ödemesine, yol ücreti, harcırah gibi zorunlu giderler için herhangi bir ücret ödenmemesi teklife sunuldu. Teklif oy birliği ile kabul edildi. GÜNDEM MADDESİ -9-Dış cephe sıvası ve mantolamasının görüşülmesine geçildi.Mantolama öncesinde kaba sıva yapıldıktan sonra mantolamanın yapılması oya sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi. GÜNDEM MADDESİ -10- Proje değişikliği yapılarak 11 Adet Büyük Blok ve 5 Adet Küçük Blokta bulunan depoların daireye dönüştürülmesi maddesine geçildi. Bakanlık Temsilcisi Süleyman YAMAN söz alarak kot altında kalan bodrum kat dairelerinin iskan ruhsatının iptal edilebileceği hakkında bilgi verdi. Madde oya sunuldu.Oy birliği ile kabul edildi. GÜNDEM MADDESİ -11-Proje değişikliği yapılan dairlerin satış şartlarının belirlenmesine geçildi. Proje değişikliği yapılarak satılmasına 10. Maddede karar verilen 16 adet zemin dairenin Proje üzerinden yerlerinin belirlenmesi şartı ile Proje değişikliği sonucu oluşan , A Tipi Dairelerin zemin katı için asgari ¨ 65.000,00 (Altmışbeşbin)’den , B Tipi Daireler için asgari ¨ 50.000,00 (Ellibin)’ den az olmamak kaydı ile satılması ve satış şartları ve ödeme planının Yönetim Kurulunca belirlenmesi konusunda Yönetim Kuruluna Yetki verildi. GÜNDEM MADDESİ -12- Arsa Yerleşim Planı içerisinde mevcut alana sosyal tesisin yapılıp yapılmaması oya sunuldu. Yapılan oylamada Sosyal tesisin 2013 yılı içinde yapılması 35 (Otuzbeş) Hayır oy ile reddedildi. GÜNDEM MADDESİ -13- 436 Parselde bulunan 3 nolu bloğun çevre yoluna yakın olması nedeni ile dilekçe ile Yönetime müracaat eden üyelerimize belirli miktarda indirim yapılarak kura dışı bırakılması Genel Kurulda oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucu 51(Ellibir) hayır oy alarak oy çokluğu ile reddedildi. GÜNDEM MADDESİ -14- Dilek ve temennilerde söz alan olmadı. GÜNDEM MADDESİ 15- Divan başkanı toplantıyı saat 16:30 da kapattı. Divan Başkanı Katip Üye Bakanlık Temsilcisi Bakanlık Temsilcisi Mehmet OKTAY Ramazan CENGİZ Süleyman YAMAN Ahmet Mete GÜNDÜZ

Mart 2011 Sitenin kurulduğu zamandan beri 24481 ziyaretçi (42510 klik) kişi burdaydı!

BU SİTE CEVİZDERE KONUT

YAPI KOOPERATİFİ ÇALIŞMALARINI TANITMAK